Środki na badania żywności

Studenci i doktoranci prowadzący badania nad żywnością i żywieniem mogą dostać stypendium Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców. Wynoszą one odpowiednio 500 i 1000 zł miesięcznie. Zgłoszenia trwają do końca sierpnia.

Celem programu jest promowanie realizacji prac naukowych, które mogą znaleźć praktyczne zastosowanie w przemyśle żywnościowym.

Skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów magisterskich i doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.

Stypendium dla studentów wynosi 500 zł miesięcznie i wypłacane może być maksymalnie przez 9 miesięcy, z kolei stypendium dla doktorantów to 1000 zł miesięcznie. Wypłacane może być przez maksymalnie 20 miesięcy. (PAP)


ostatnia zmiana: 2011-11-05
Komentarze
Polityka Prywatności